U Nevesinju prekinuta nastava, škola oštećena u zemljotresu

DJECA POSLANA KUĆAMA

Kako je potvrđeno iz O.Š. Risto Proroković iz Nevesinja, nakon zemljotresa nastava nije nastavljena, a djeca su poslana kući

 

Jak zemljotres jačine 5,4 stepena po Richteru u 10 sati i 19 minuta pogodio i BiH. Epicentar potresa je bio 11 kilometara od Nevesinja.

 

Osjetio se širom BiH, ali i u susjednim zemljama.

 

Kako javlja Radio Nevesinje, podrhtavanje tla trajalo je desetak sekundi. Ljudi su istrčavali na ulice iz svojih domova i ugostiteljskih objekata.

 

Prvi izvještaji sa terena govore da je bilo oštećenja na starim objektima. Osnovna škola „Risto Proroković“ prekinula je nastavu zbog predostrožnosti, jer je na pojedinim objektima područnih škola bilo manjih oštećenja. Nastava se neće izvoditi ni u drugoj smjeni, potvrdila je direktorica škole Mara Šaran.

 

I iz Dječijeg vrtiča Sveta Evgenija carica Milica poručili su roditeljima da dođu po djecu. Ni ova ustanova neće raditi u drugoj smjeni, prenosi Radio Nevesinje.

 

Kako javljaju građani Nevesinja, poprilično su uznemireni. Za većinu njih je zemljotres koji je pogodio Drač jutros u 4 sata bio puno drmatičniji i više zatresao nevesinjsko područje nego zemljotres čiji je epicenter bio u neposrednoj blizini grada.