U Njemačkoj silovali djevojčicu i napali njezinog prijatelja, jedan od osumnjičenih je Hrvat (16)

.
Prema prethodnim kriminalističkim istragama, četvorica mladića upoznala su djevojku (13) i njezinog 16-godišnjeg prijatelja oko 22:25 sati u vlaku koji je vozio u smjeru Stuttgarta

Zbog sumnje na silovanje 13-godišnjakinje i napad na 16-godišnjaka, u utorak navečer, u Stuttgartu u Njemačkoj uhićena su četvorica mladića, prenosi fenix-magazin.

 

Četvorica mladića, u dobi od 16 do 19 godina trenutno su pod istragom Odjela kriminalističke policije Esslingen. Svu četvoricu osumnjičenih policija je uhitila u sklopu potrage i sada su u pritvoru.

 

Među uhićenima je 16-godišnji Hrvat.

Prema prethodnim kriminalističkim istragama, četvorica mladića upoznala su 13-godišnjakinju i njezinog 16-godišnjeg prijatelja oko 22:25 sati u vlaku koji je vozio u smjeru Stuttgarta. Na stajalištu Wendlingen, četvorica osumnjičenih prisilili su par da izađe i potom ih razdvojili u susjednom industrijskom parku.

 

Jedan od dvojice 17-godišnjaka i 16-godišnji Hrvat zaprijetili su mladiću s kojim je bila djevojka i potom ga udarili palicom i lakše ozlijedili. Drugi 17-godišnjak i 19-godišnjak su, prema izvješću policije, silovali djevojku.

 

Napadnuti mladić kasnije je pozvao policiju, a u međuvremenu se četvero osumnjičenih ukrcalo na vlak do Kirchheima, gdje su i uhićeni. 

 

Četvorica osumnjičenih, od kojih je jedan Hrvat (16), dvoje Nijemaca (17,19) i jedan Talijan (17), izvedeni su pred istražnog suca u srijedu popodne. Osumnjičeni su odvedeni u pritvor, a istraga je i dalje u tijeku.