U Nju Džersiju ubijeni policajac i tri civila

Tokom istrage o ubistvu dogodio se napad

U pucnjavi u Nju Džersiju ubijeni su policajac, tri civila, kao i dvojica osumnjičenih.

Sve je počelo kada je policija istraživala ubistvo. Policajac je prišao dvojici osumnjičenih, a jedan od njih ga je upucao u glavu, usljed čega je preminuo u bolnici. 

Snažne policijske snage blokirale su područje oko trgovine kod rijeke Hadson. 

U razmjeni vatre između policijskih snaga i osumnjičenih ispaljene su na stotine metaka. Ubijen je policijski detektiv u pokušaju hapšenja osumnjičenih, koji su potom pobjegli u obližnju trgovinu. 

U ukradenom kombiju došli su do trgovine, gdje su se nalazili puna tri sata, zajedno s taocima. Napadači su potom ubili tri civila.

Dvojica osumnjičenika su se zabarikadirala u trgovinu namirnicama. Nedugo potom počela je izmjena pucnjave s policijom koja je trajala oko sat.

Lokalni mediji navode da se pucnjava dogodila kod trgovine "JC Kosher", ali policija zasad tvrdi da nema dokaza da je riječ o zločinu iz mržnje ili terorističkom napadu. 

Osumnjičeni i troje ljudi koji su se zatekli u trgovini na kraju akcije pronađeni su mrtvi. Dužnosnici su izjavili kako je ubijeni policajac otac petero djece.

Mediji prenose da su napadači bili dileri drogom. Također, i vlasti su potvrdile da se ne radi o terorističkom napadu.

- Naše misli i molitve su s muškarcima i ženama iz policije Džersija, posebno s onima koji su ranjeni u ovom okršaju. Isto tako, uz stanovnike smo i učenike koji su trenutno zaključani u školama - saopćile su vlasti.  

Prema dosadašnjim informacijama niko nije priveden, a na terenu se nalaze brojni i policajci. Prema dosadašnjim informacijama, niko nije uhapšen.  

Tokom pucnjave bilo je zatvoreno više cesta i 12 škola.