U petak presuda Merziji Delalić, koja je nožem ubila muža

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je iznošenjem završnih riječi Tužilaštva i odbrane okončano suđenje Merziji Delalić (56), koja se tereti da je 17. aprila prošle godine u kući u sarajevskom naselju Soukbunar nožem ubila supruga Seada (57). Izricanje presude zakazano je za petak.

Ubistvo se dogodilo nešto poslije ponoći 17. aprila, nakon svađe u kuhinji. Merzija je policiji ispričala da je njen suprug došao kući pijan i da je zateturao prema njoj u momentu kada je u ruci držala kuhinjski koji je uzela sa sudopera.

Prema njenim riječima, tada je rekla: „Ja ću sebe ili tebe!" Pritom je oštricu noža najprije okrenula prema sebi, a zatim prema suprugu. Ispričala je da je u sljedećem trenutku samo osjetila težinu na nožu pa se, misleći da se Sead udario, odmakla unazad i nož bacila u sudoper, prenosi Avaz.

Ipak, u optužnici se ne navodi da je Sead pao na nož, već da je Merzija desnom rukom jako zamahnula i nožem zadala suprugu smrtonosnu povredu na gornjem lijevom dijelu grudnog koša. Sead je istog dana preminuo na Odjelu za urgentnu medicinu JU Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“.

Izvor: