Zbog većeg odrona, u prekidu saobraćanje na putu Turbe – Banja Luka

Zbog većeg odrona, u prekidu je saobraćanje na regionalnom putu R-413 Turbe – Banja Luka preko Skender Vakufa, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Zbog nestabilne vremenske sutuacije i lokalnih padavina, savjetuju oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima. Upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na mjestimično veće količine vode na kolovozu. Do odrona i prekida saobraćaja došlo je u mjestu Zimije (Fojnica).

“Zbog većeg odrona u prekidu je saobraćanje na regionalnom putu R-438 Kiseljak-Fojnica, u mjestu Šćitovo”, saopćeno je iz BIHAMK-a

Odrona ima i na putu Tuzla – Bijeljina.

U toku su radovi na sanaciji tunela Vranduk II (M-17 Zenica – Nemila) i Ormanica (M-1.8 Srebrenik – Orašje), zbog čega se na mjestima izvođenja radova saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Prema informacijama sa lica mjesta formirala se ogromna kolona iz pravca Doboja.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa – Zvirovići za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema mostu i od mosta graničnog prijelaza Brčko – Gunja.

Povodom Ramazanskog bajrama na snazi je zabrana prijevoza eksplozivnih materija na području FBiH do sutra do ponoći.