U prethodna 24 sata velikokladuška Policijska stanica evidentirala je jedno krivično djelo i jednu saobraćajnu nezgodu

.

33 pacijenta zatražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja.  Dežurni doktori bili su Aida Dedić i Samra Alibegić koji su na dalje liječenje uputili jednog pacijenta.

Jedno krivično djelo i jednu saobraćajnu nezgodu bez povrijeđenih lica evidentirala je velikokladuška Policijska stanica.

U prethodna 24 sata Vatrogasna jedinica Velika Kladuša nije intervenisala, saznajemo od dežurnog vatrogasca Dizdarevića.

Na području velikokladuške općine isporuka električne energije je stabilna.

Jutros u 7.00h počela izborna šutnja i traje do sutra do 19 sati, odnosno do zatvaranja biračkih mjesta u BiH. Centralna izborna komisija BiH upozorava da je u tom periodu političkim subjektima zabranjeno učestvovanje u javnim političkim aktivnostima, a zabranjeno je i medijsko izvještavanje o bilo kakvoj aktivnosti koja se odnosi na političku i izbornu kampanju.

Promocija knjige „Ponovo rođena-Žena zmaj“ naše sugrađanke, autorice Esmire Jašarević biće održana danas u 17:00h na Starom gradu u Velikoj Kladuši. Knjiga „Ponovo rođena“ je svojevrsna motivacija koja govori o tome da nikad u životu ne smijemo odustati od sebe.

Prema informacijama iz BIHAMK-a, na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz umjerenu frekvenciju vozila. Vozače upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Danas u Bosni i Hercegovini, jutro umjereno do pretežno oblačno uz postepeno smanjenje oblačnosti. Tokom dana, lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, koji ponegdje mogu bit i intenzivniji. Najviša dnevna temperatura od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni.

Biometeorološka prognoza je povoljnija u odnosu na protekli period. Postepeno proljepšanje vremena ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. U Hercegovini sredinom dana nestabilnije, što bi moglo uzrokovati manje probleme hroničnim bolesnicima. Sa noćnim satima, opća slika bi u cijeloj zemlji trebala biti ljepša.