U protekla 24 sata u Velikoj Kladuši došlo do narušavanja javnog reda i mira

sa

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a iz BIHAMK – a upozoravaju na učestale odrone na brojnim dionicama. Posebno skrećemo pažnju na puteve Jajce-Crna Rijeka-Karanovac, Bugojno-Kupres i Sarajevo-Foča, kao i na područje Rostova (Novi Travnik-Bugojno) i Makljena (Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor). Snježnih padavina ima u zapadnim krajevima, a zbog snijega na kolovozu izdvajamo dionice Ripač-Vrtoče-Bosanski Petrovac i Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar-Resanovci. Preko planinskih prevoja skrećemo pažnju i na moguću poledicu.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko), zbog izvođenja neophodnih radova, za danas su najavljene obustave saobraćaja od 13 do 15 sati i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj teretna vozila sa prikolicom i šleperi ne mogu saobraćati preko graničnog prelaza Izačić-Ličko Petrovo Selo.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije u trafopodručju Drmaljevo 1. Prekid je najavljen od 09:00 do 10:00h. Na ostalom području općine elektronapajanje je uredno.

 Isporuka pitke vode je stabilna, kažu u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu. U nezgodi nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela nema prijavljenih.

 Prema riječima dežurnog vatrogasca Delanovića, Vatrogasna jedinica nije imala poziva za izlazak na teren.

 43 pacijenta zatražila su pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Stanje jednog pacijenta zahtijevalo je upućivanje na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Amra Zulić i Aida Dedić.

  Svake godine 23. novembra, u svijetu se obilježava Međunarodni humanitarni dan, kako bi sve ljude podsjetilo na nužnost ulaganja u vlastitu dobrotu.

 Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno, povremeno sa slabom kišom. Na planinama i u nižim područjima sjeverozapadne Bosne se očekuje slab snijeg ili susnježica. Vjetar slab do umjeren u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini južni. Dnevna temperatura od 3 do 8, na jugu od 10 do 14 °C.

  Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Pogoršanje vremenskih prilika, postepeno zahlađenje, uz povećanu oblačnost i padavine, uzrokovaće izraženije tegobe kod reumatičara, astmatičara i osoba sa bolestima krvnih sudova. Meteoropati bi mogli patiti od glavobolje, razdražljivosti i nesanice. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju, suzdržati se od težih aktivnosti, te reducirati boravak na otvorenom. Sa noćnim satima, opća slika postepeno će se popravljati.