U protekla 24 sata u Velikoj Kladuši službenici Policijske stanice bilježe dvije intervencije

.

JKP “Vodovod i kanalizacija” obaviještava mještane na potezu Donji Purići – Lučka da će zbog sanacije detektovanog kvara danas, četvrtak, 18. august doći do prekida u vodosnabdijevanju u vremenskom periodu od 8:00 do 12:00h.

– Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije danas od 08:00 do 15:00 sati kupcima u trafopodručju Marijanovac 1 i 2.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša bilježe jedno narušavanje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih.

– Vatrogasna jedinica ima jednu zabilježenu intervenciju u protekla 24 sata u Drmaljevu. Intervencija je trajala od 17:18h do 18:00, a prema riječima dežurnog Grahovića radilo se o požaru na korovu.

-54 pacijenta zatražila su pomoć Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša. Dežurne doktorice bile su Samra Alibegić  i Amra Zulić.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

– U toku su radovi na vijaduktima Klopče i Klopačke stijene na dionici autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj. Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu. Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Živinice-Husino (u centru Živinica), Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik). Na graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Vozače savjetujemo da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Na vrijeme provjerite vaše vozilo, potrebnu dokumentaciju za putovanje, te se informišite o stanju na putevima i graničnim prelazima, kako bi izbjegli gužve i duga čekanja.

– Danas u Bosni i Hercegovini sunčano i vruće. Vjetar slab do umjeren, u većem dijelu zamlje, zapadni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 34 do 40 °C.

– Uz stabilno vrijeme i povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod najosjetljivih osoba su moguće zbog visokih temperatura zraka. Tokom najtoplijeg dijela dana preporučljivo je umanjiti aktivnosti i ne izlagati se suncu, uz provođenje mjera zaštite od vrućine i UV zračenja.