U Sarajevu uhapšene dvije osobe zbog posjedovanja heroina

heroin
Federalna uprava policije (FUP) je danas u Novom Gradu uhapsila dvije osobe iz Sarajeva zbog posjedovanja opojne droge heroin.

 

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas,poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, na području općine Novi Grad Sarajevo, lišili slobode dvije osobe iz Sarajeva inicijala A.K. (1986.) i A.T. (1972.), vezano za krivična djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i "Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga".

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po Naredbi općinskog Suda u Sarajevu, izvršen je pretres stana na jednoj lokaciji na području općine Novi Grad, kao i lični pretresi osumnjičenih osoba, kojom prilikom je pronađeno i oduzeta određena količina NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, kao i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Osobe lišene slobode će biti kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo protiv istih biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.