U Sloveniji uhapšen bh. državljanin: Sumnja se da je nasmrt pretukao starijeg muškarca

.
Navodni počinitelj je pobjegao u BiH, a potom je nekoliko dana nakon toga pokušao da se vozi preko Slovenije do jedne od zemalja EU

 

Policijski službenici Policijske uprave u Mariboru uhapsili su 33-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine zbog postojanja osnova sumnje da je nasmrt pretukao 64-godišnjeg muškarca.

Naime, mariborski policajci istražuju ubistvo muškarca na području Zgornjeg Dupleka. Prema pisanju portala 24ur.com, 33-godišnji državljanin BiH usred bijela dana, prošle sedmice, nasmrt je pretukao 64-godišnjeg samostalnog poduzetnika, a radnici su ga pronašli u lokvi krvi.

- Ulaskom u radionicu na podu su primijetili krv i mrtvu povrijeđenu osobu. Odmah su o tome obavijestili policiju, rekao je Stanko Vidovič, načelnik PU Maribor.

Navodni počinitelj je pobjegao u BiH, a potom je nekoliko dana nakon toga pokušao da se vozi preko Slovenije do jedne od zemalja EU. Slovenački policajci su mu prešli put i uhapsili ga. Prema Vidovićevim riječima, motiv ubistva, koje je osumnjičeni počinio iz bezobzirne osvete, vezan je za lični interes.

- Na osnovu saradnje sa stranim bezbjednosnim organima, utvrdili smo da je osumnjičeni povratnik krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminala i da mu je već suđeno za krivično djelo laka tjelesna povreda, kaže on za 24ur.com.

Za krivično djelo ubistvo iz nehata iz osvete predviđena je kazna zatvora od najmanje petnaest godina.

Foto: Ilustracija