U Srebrenici 11. marta otvaranje dva nova pogona

srebrenica
SREBRENICA

U Srebrenici će na Dan općine, 11. marta, biti zvanično otvoreno nekoliko proizvodnih pogona, izjavio je općinski načelnik Mladen Grijučić.

"Radi se o firmi "AS drvo". Oni su već instalirali svoju opremu, a riješen je i priključak struje koji je bio problem. Fabrika za pocinčavanje će proširiti svoj kapacitet i planira zapošljavanje novih radnika, tako da će kada to urade imati 120 radnika. U Jadru ćemo otvoriti mini hidrocentralu koja je izgrađena", kaže načelnik Grujičić.

Najavljuje također da su u naselju Plavi most prije nekoliko dana završeni radovi na izgradnji dva mosta, koji će uskoro biti u potpunosti stavljeni u funkciju. Projekt izgradnje mostova vrijedan je 45 hiljada KM s dodatnim radovima.

Počeli su i pripremni radovi na izgradnji gradske garaže, a paralelno s tim će se raditi na iznalaženju sredstava za sanaciju gradskog parka. Grujičić se nada će ti projekti biti završeni u ovoj godini.

"Ono što nam predstoji je asfaltiranje puteva te podjela kontejnera ljudima koji žele da se vrate na selo i obrađuju svoja imanja", rekao je.

Dodaje i da će naredne sedmice početi izrada fasada na pet zgrada u ulicama Baratova i rudarskim zgradama iznad gradskog parka.

"Ono što je sigurno jeste da je tender raspisan za zgrade u ulici Baratova i iznad gradskog parka. Pet zgrada će biti urađeno. Mi ćemo se potruditi da uradimo sve zgrade kojima treba obnoviti fasadu", istakao je Grujičić.

Izvor: