U sukobu Pakistanaca i Afganistanaca kod Bihaća ubijen migrant, jedan teško povrijeđen

dawdw
Pripadnici MUP-a USK pretražuju teren oko Bihaća kako bi pronašli učesnike obračuna migranata u kojima je jedan smrtno stradao, a drugi teško povrijeđen. Prema informacijama iz MUP – a ubijeni migrant je ustrijeljen iz vatrenog oružja, dok je drugi zboden nožem.

Pretragu terena nam otežava kiša, pa smo morali koristiti i dron da pokušamo locirati skupinu koja se tu sinoć nalazila. Za sada je sigurno da je riječ o sukobu Pakistanaca i Afganistanaca koji su očigledno krenuli preko granice. Imamo informaciju da ih je sinoć bilo oko 100, za Patriju je izjavio Mujo Koričić, komesar policije USK.

Za incident se saznalo jutros oko dva sata kada je ubijeni migrant ostavljen pred kuću jednog od mještana u Žegarskom polju kod Bihaća. Tu je doveden i drugi koji je teško povrijeđen i transportovan je u bolnicu. Na licu mjesta su uviđajne ekipe MUP-a USK te dežurni tužilac, koji provjeravaju na koji način je nastupila smrt žrtve te kako je povrijeđen drugi migrant.

Ovaj incident opet će aktuelizirati upozorenja iz MUP-a USK da su najveća opasnost za sigurnost migranti koji se nalaze van kampova. U posljednje vrijeme MUP USK je u saradnji sa Službom za poslove sa strancima čistio ilegalna prebivališta, ali se uvijek pojave nova. Pretpostavlja se da je do sukoba došlo zbog svađe oko novca koji se uzima od migranata da bi se prebacili preko granice.