U Velikoj Kladuši 6 intervencija policije, 3 saobraćajke- intervenisali i vatrogasci

asd
Elektronapajanje je jutros stabilno, saznajemo iz Poslovnice Elektrodistribucije Velika Kladuša.

 A Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije danas prema sljedećem rasporedu:

od 08:00 do 11:00 sati za kupce trafopodručja: RP Hajrat, Kurtići, Donja Slapnica, FARMA DONJA SLAPNICA, VODOVOD SLAPNICA, Jablan, Krokinac, Todorovska Slapnica 3, Donja Slapnica 2, Todorovska Slapnica 1, Todorovska Slapnica 2, Todorovska Slapnica 4, Gornja Slapnica, Golubovići 1, 2 i 3, Čuturići, Todorovo 1 i 2, Mrcelji 1 i 2, Čelinja, SANITEKS, RP Bosanska Bojna, Bosanska Bojna 1, Bosanska Bojna 2 i Bosanska Bojna 3, Grabovčić i GRADINA, Drenovac, Glinica Pecka, Farma Glinica,Glinica, Elezovići, Elezovići 2, Elezovići 3, ROHR-KAMIN, Vrnograč Grad, Mešići, Grabovac, Delikatesa, Jaretina, Vrnogračka Platnica, Maćeša, Poljice 1 i 2, Mekanovići, Radića Most, Vrnogračka Glava, Šestanovac 2, GSM PEHOVO i Vrnogračka Brda

od 09:00 do 09:30 sati trafopodručja: Zborište 1, 2, 3 i 4, Vodovod Zborište, Stabandža 1 i 2, Gradina 2

Policijska stanica Velika Kladuša je evidentirala tri saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica. Bilježe dva krivična djela i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Vatrogasna jedinica je, prema riječima dežurnog Grahovića, imala dvije intervencije. Prva intervencija na čišćenju ostataka od saobraćajne nezgode bila je u mjestu Donja Vidovska u terminu od 11:00 do 12:15h. U drugoj intervenciji vatrogasci su gasili požar koji je zahvatio šumu u Trnovima, Alatuša u vremenu od 17:30 do 18:55h.

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je zdravstvenu zaštitu za 45 pacijenata, od kojih su dva upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać. Dežurni su bili dr. Mustafa Hodžić i dr. Amra Zulić.

COVID ambulanta nije imala pacijenata.

Vodosnabdijevanje je uredno, informišu nas iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Prema informacijama iz JKUP „Komunalije“ odvoz komunalnog otpada odvija se prema utvrđenom rasporedu.

U okviru manifestacije „Kladuško ljeto 2021“ večeras od 20:00h u Parku Omladinske radne brigade „7 Sekretara SKOJ-a“, očekuje nas tradicionalna manifestacija Krajiška sofra, a za muzički ugođaj večeras će se pobrinuti naša Mersa Miljković

U parku su postavljeni i prodajne kućice i štandovi na kojima velikokladuški ugostitelji, slastičari i poljoprivredni proizvođači posjetiocima nude i prodaju svoje usluge i proizvode. Povodom održavanja manifestacije „Kladuško ljeto 2021“ saobraćaj kroz centar Velike Kladuše biće obustavljen i preusmjeren na sporedne ulice u terminu od 19:00h do 01:00h. Obustava saobraćaja predviđena je svakim danom do 08. augusta.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 39°C, na jugu do 41°C.

Nastavlja se period visokih temperatura zraka i nepovoljnih biometeoroloških prilika. Većina populacije bi trebala biti opreznija i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Jutarnji sati biće ugodniji od drugog dijela dana. Neophodno je laganije se odjenuti, reducirati izlaganje suncu, planirane aktivnosti provoditi prije podne. Uz visoke temperature, problem će predstavljati i nedostatak svježine u noći. Poželjno je pratiti izvještaje i preporuke savjetodavnih službi.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima.

Na putevima na kojima se izvode radovi potrebno je poštivati postavljenu privremenu signalizaciju.

Na graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros su kraća čekanja u oba pravca.