U Velikoj Kladuši gorile njive, 31 pacijent u Hitnoj pomoći

321
– Dva lica zadobila su teže tjelesne povrede a dva lakše u saobraćajnoj nezgodi evidentiranoj u protekla 24h na području općine Velika Kladuša. Službenici Policijske stanice Velika Kladuša bilježe i jedno narušavanje javnog reda i mira.

– Velikokladuški vatrogasci bilježe dvije intervencije, rekao nam je dežurni Grahović. U oba slučaja radilo se o požarima na njivama, u Šabićima (od 15.07h do 16.56h) i na Begluku (od 18.40h do 19.41h).

– Isporuka električne energije je uredna. A,  Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije u sljedećim trafopodručjima:

od 10:00 do 11:00h trafopodručje Gornja Slapnica

od 13:00 do 14:00h trafopodručje Vodovod Jabukovac

– Prema informaciji iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je uredno.

– 31 pacijent zatražio je pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Dežurni doktori bili su Mustafa Hodžić i Amra Zulić koji su na dalje liječenje uputili dva pacijenta.

– Covid ambulanti velikokladuškog Doma zdravlja javilo se 19 pacijenata. Nije bilo upućivanja na dalje liječenje.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 11. februar:

– Magla i niska oblačnost u jutarnjim satima smanjuju vidljivost na širem području Sarajeva, Prozora, Jablanice, Konjica i Glamoča, te ponegdje u višim predjelima.  Ovoga jutra saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona. Apelujemo na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

– Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prema kraju dana i tokom noći očekuje se postepeno naoblačenje. U večernjim satima u nižim područjima Bosne se očekuje kiša, a u višim susnježica i snijeg. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Tokom noći vjetar u skretanju na sjeverni. Dnevna temperatura od 9 do 15, na jugu i sjeveru zemlje do 17 °C.

– Većim dijelom dana izgledne su ugodnije biometeorološke prilike. Nakon mjestimično maglovitog jutra u Bosni, sa odmicanjem dana i porastom temperatura opća slika će se popraviti u cijeloj zemlji. Većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. U noći, usljed promjene vremena, moguće su blaže meteopatske reakcije poput glavobolje, nesanice, dekoncentracije, reumatskih i bolova na mjestu ozljeda.