U Velikoj Kladuši podržan projekat ‘Agrokomerc novi’

.
Novi projekat Fikreta Abdića pod nazivom „Agrokomerc novi“ dobio je jednoglasnu podršku na današnjoj sjednici Skupštine Udruženja za zaštitu nezaposlenih dioničara Agrokomerca koja je održana u Gradskoj sportskoj dvorani.

Agrokomerc novi“ predstavlja novi pristup, novi koncept i novi razvoj. On je odgovor nadolazećim vremenima i model razvoja i borbe za prosperitet, naglašeno je. Kako je kazao idejni tvorac projekta i Općinski načelnik Fikret Abdić,  plan je vratiti Veliku Kladušu na nivo razvoja koji je imala sredinom 80-ih godina, koristeći potpuno nove metode, prilagođene vremenu i prostoru u kojem se dešavaju. Tokom prezentiranja projekta „Agrokomerc novi“ Abdić je naglasio da se na ovaj način uz nove kadrove i sredstva, te znanje i iskustvo starijih neće dopustiti uništenje Agrokomerca i da ovo ime ode u zaborav. Istakao je da su u projekat uključena pojedina javna preduzeća, a punu podršku ima i od Jedinstvenog Općinskog organa uprave Općine Velika Kladuša.

„Borba za zaštitu interesa i prava radnika, dioničara i njihovih pravnih nasljednika je naš glavni cilj i ne odstupamo od njega. U toku je prikupljanje potpisa punomoći advokatskom timu iz Rijeke za zastupanje pred Međunarodnim sudom u Strazburu radi naplate materijalne štete prema radnicima – dioničarima Agrokomerca Velika Kladuša“, kazao nam je predsjednik Skupštine Udruženja, Ibrahim Mujić.

Skupštini je prisustvovala i Elvira Abdić Jelenović, predsjednica Laburističke stranke BiH, koja je naglasila da podrška Laburističke stranke ovom Udruženju u borbi za prava dioničara kao i dosada neće izostati.