U Velikoj Kladuši pomoć u Hitnoj zatražilo 52 pacijenta

b

U Velikoj Kladuši pomoć u Hitnoj zatražilo 52 pacijenta

U proteklom periodu, Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša zdravstvenu pomoć pružila je za 52 pacijenata. Dežurni doktori, Mustafa Hodžić i Amra Zulić, dvoje pacijenata uputili su na dalje liječenje u KB Bihać.

Službenici Policijske stanice i Vatrogasne jedinice Velika Kladuša bilježe rijetko miran period u protekla 24h. Kako nas informišu iz Elektrodistribucije, sve je u redu ovog jutra sa isporukom električne energije na prostoru naše općine.

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove iz BIHAMK-a upozoravaju na smanjenu vidljivost, zbog magle. Skreću pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju na putevima.

Danas jutro u našoj zemlji pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje tokom dana. U ranim jutarnjim satima slaba kiša je moguća ponegdje u Posavini, Krajini i djelimično centralnoj Bosni. Dnevna temperatura od 13 do 19, na jugu do 23 °C. Uz povoljnije biometeorološke prilike većina populacije trebala bi biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika djelimično će se umanjiti.

Poželjno je biti oprezniji tokom svježijih jutarnjih sati, prikladno se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima. U nastavku dana biće ugodnije, bez padavina, uz povremene sunčane intervale i umjereni porast temperatura, što bi trebali iskoristiti za boravak na otvorenom.