U Velikoj Kladuši zabilježeno jedno krivično djelo i tri saobraćajne nesreće

asd
Jedno krivično djelo i tri saobraćajne nezgode zabilježili su službenici Policijske stanice u proteklom periodu na području naše općine. U oblasti javnog reda i mira nije nije bilo prijava.

Prema riječima dežurnog Grahovića, velikokladuški vatrogasci nisu imali poziva za izlazak na teren.

– Hitna medicinska pomoć Doma zdravlja Velika Kladuša zdravstvenu zaštitu pružila je za 60 pacijenata. Dežurni ljekari Kasim Selman i Ševal Mešanović na dalje liječenje uputili su dvije osobe.  U COVID ambulantu Doma zdravlja javilo se 16 pacijenata sa sumnjom na virusno oboljenje.

– Vodonapajanje stanovništva na području naše općine je uredno.

– Isporuka električne energije trenutno je stabilna.

– Aktivnosti po pitanju odvoza komunalnog otpada i održavanja gradske čistoće teku planiranom dinamikom.

– Prema informacijama iz BIHAMK-a, zbog povremeno jakih pljuskova i veće količine vode koja se zadržava na kolovozu, otežno je saobraćanje na većini putnih pravaca u BiH. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke.

Na graničnim prelazima se trenutno ne čeka duže od 30 minuta. Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros je pojačan promet vozila na izlazu iz BiH.

– Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Grmljavina je moguća u Hercegovini. Prestanak padavina u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 26°C.

– Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati sa odmicanjem dana, a negativan uticaj vremenskih prilika će oslabiti najprije u zapadnim dijelovima a potom i u ostatku zemlje. U centralnoj i istočnoj Bosni, duže zadržavanje naoblake i tmurno vrijeme tokom prijepodneva, kod osjetljivih osoba mogu uzrokovati umjerene poteškoće. Moguće su blaže meteopatske reakcije u vidu glavobolje, dekoncentracije i promjene raspoloženja.