U Vijećnici organiziran skup stručnjaka bh. porijekla iz cijelog svijeta

.
Svi sarađuju u cilju razmjene novih znanja i iskustava, kazao je Volić

Svečanost u Vijećnici: 13. Dani BHAAAS-a u BiHFOTO: N. ĆOROVIĆ

U sarajevskoj Vijećnici večeras je upriličena svečanost povodom otvorenja naučnog događaja 13. Dani BHAAAS-a u BiH (Bosansko - Američke Akademije umjetnosti i nauka). 

- Ovo je organizacija koja okuplja najveće stručnjake akademske dijaspore iz BiH. Tu je mnogo znalaca od umjetnika, doktora, profesora... Svi sarađuju u cilju razmjene novih znanja i iskustava. Imamo dosta članova i veoma nam je drago što večeras možemo pričati o uspješnim saradnjama. Kriteriji za članstvo su veoma visoki. Ako ih zadovoljavate nema veze gdje živite, prijavite se a mi ćemo vas primiti. Bitno je dodati da mi nemamo nikakvih političkih, nacionalnih, etničkih ili religijskih prepreka. Svima želim puno sreće i uspjeha - kazao je u dobrodošlici gostima predsjednik BHAAAS-a Ismar Volić.

Lejla Tahirović, projekt menadžerica Bosansko - Američke Akademije nauka i umjetnosti, kazala je za portal "Avaza" da se radi o najvećem događaju koji okuplja veliki broj stručnjaka.

- Američka Akademija nauka i umjetnosti ove godine organizira 13. Dane BHAAAS-a. Mi smo skup strušnjaka bh. porijekla koji žive u dijaspori. Ponosni smo što sarađujemo sa ljudima koji imaju dosta znanja iz raznih oblasti. Uz sve to, pored ove manifestacije organiziramo i studentske programe kojima je posebno posvećena pažnja a na večerasnje otvaranje konferencije smo veoma ponosni - kazala je Lejla Tahirović.