U Zadru napadnuti turisti iz Holandije: Nisu znali da razumijem hrvatski

Zadarska policija u četvrtak je privela dvojicu Zadrana u dobi od 38 i 32 godine koje se sumnjiči da su u ranim jutarnjim satima fizički napali i povrijedili grupu turista iz Holandije. Jedan od privedenih u napadu je koristio teleskopsku palicu, a incident se dogodio oko 5 sati ujutro u ulici Stratica kod stare Tehničke škole, piše Jutarnji.hr.

– Bili smo u noćnom provodu u “Ledani” i “Svarogu”. Kad su se lokali zatvorili negdje oko 5 sati ujutro krenuli smo prema automobilu. Rođak je prvi otišao i doveo automobil do taksi stajališta ispod “Ledane”. Dok smo ga čekali međusobno smo pričali, možda malo glasnije nego uobičajeno. U tom trenutku su pored nas prošla dvojica muškaraca, između 30 i 35 godina, te nam dobacila da razgovaramo tiše i odemo kući – priča za Jutarnji.hr Robert Čupić, 23-godišnji Holanđanin, porijeklom iz BiH. S njim su u društvu bili prijatelji D.S. (25) i J.W. (25), te rođak V.P. (22) i međusobno su razgovarali na holandskom jeziku, prenosi Fokus.ba.

– Oni vjerovatno nisu znali da ja razumijem hrvatski. Čuo sam što su mi dobacili i ja sam im na hrvatskom odgovorio da nećemo još ići kući jer pričamo. U tom trenutku, jedan od te dvojice, nižeg rasta, rekao mi je: “Jedi gov**! Sad ćeš ići!” Ja sam mu na to odgovorio: “Vi jedite gov**, a mi ćemo ići kući za par minuta.” Niži muškarac je u tom trenutku iz desnog džepa izvukao teleskopsku palicu i krenuo prema meni, no ispred mene se ispriječio veći muškarac tražeći da se izvinim njegovom prijatelju. Kad je to vidio moj prijatelj D.S., uskočio je da smiri situaciju, ali ga je mlađi muškarac s palicom snažno udario po leđima – kaže Robert uvjeren da su ih napala dvojica zaštitara jer su ih tu večer vidjeli na radnom mjestu u jednom od klubova. No iz policije kažu da nemaju saznanja da su napadači zaposlenici “Ledane” ili “Svaroga”, odnosno da neki od njih rade kao zaštitari u tim klubovima ili nekim drugim zaštitarskim firmama.