Ubijen najopasniji kriminalac na Pacifiku: Bio je lider kolumbijske gerile, ali je odbio da se razoruža i sklopi sporazum

Vlada je ponudila nagradu od skoro 50.000 dolara za informaciju koja bi dovela do hapšenja Segure

Viktor David Segura (Victor), lider grupe "Kolumbijska ujedinjena gerila", koja je odbio da se razoruža u sklopu mirovnog sporazuma, ubijen je u sukobu sa oružanim snagama Kolumbije, rekao je danas kolumbijski predsjednik Ivan Duke (Duque), prenosi Telegraf.rs.

Segura je ubijen nedaleko od grada Tumaka u provinciji Narini na jugozapadu Kolumbije gdje su plantaže koke i gdje se vode borbe između oružanih grupa za kontrolu ruta šverca narkotika na Pacifiku. 

- U ranim jutarnjim satima neutralisan je najopasniji kriminalac na Pacifiku. Smatran je liderom takozvane jedinstvene gerile Pacifika - rekao je Duke.

Vlada je ponudila nagradu od skoro 50.000 dolara za informaciju koja bi dovela do hapšenja Segure, čija je sestra, takođe, ubijena u sukobu sa mornaricom i policijom.

Segura je ostao na čelu oko 120 bivših pripadnika Revolucionarnih oružanih snaga Kolumbije (FARK) koji su nastavili sa ubistvima, otmicama, švercom narkotika i drugim kriminalnim aktivnostima i nisu željeli da predaju oružje i učestvuju u programu reintegracije dogovorenom 2016. godine.