Novi detalji zločina u Australiji: Majka koja je ubila dvije kćerkice navodno patila od depresije

Tragedija u porodici Đurasović porijeklom iz BiH

Australski grad Pert potreslo je monstruozno ubistvo šestogodišnje Tiane Đurasović i njene desetogodišnje sestre Mije, za koje je optužena njihova 38-godišnja majka  Milka Đurasović.

Odmah saslušana


Komšije su  čule krike njihovog oca Nenada, koji je po povratku s posla u petak zatekao Tianu kako nepomično leži na ulazu, a Miju u prostoriji za pranje veša. Njihova majka Milka, koja je nađena na obližnjem parkingu s povredama na glavi koje je sebi nanijela, uhapšena je i odvedena u bolnicu te se nalazi  pod policijskim nadzorom.

Milka je nedjelju optužena za ubistvo, jučer je trebala biti saslušana u bolnici, a pred sudom će se pojaviti 27. novembra.

Prema riječima komšija, porodica Đurasović je iz Bosne i Hercegovine, a u Australiji žive dvadesetak godina. Milka je radila kao medicinska sestra, a njen suprug kao inžinjer. Navodno je Milka patila od depresije.

Desetogodišnja Mia i 6-godišnja Tiana

Stupili smo u kontakt s predsjednikom bh. zajednice iz Perta  Muhamedom Merđanićem, koji nam je pojasnio da je Milka porijeklom iz Pakraca u Hrvatskoj, kao i njeni roditelji, i svi su u Pertu.

Pomoć porodici


- Nenad Đurasović je iz Mostara i njegovi roditelji su tu također u Pertu. Kao predstavnici BH centra u Pertu, čekamo na saglasnost porodice da pružimo finansijsku pomoć - naveo je za “Avaz” Merđanić.

Safet Mangić  kazao nam je da je jedna osoba  pokušala skupljati novac putem internetske stranice Gofundme, ali da su oni iz BH centra to na vrijeme stopirali

Muhamed Merđanić nam je naknadno javio da se porodica zahvaljuje na ponudi o finansijskoj pomoći, ali da će zato svakako prihvatiti emotivnu potporu. Porodica je finansijski dobro situirana. Ukop djevojčica je najvjerovatnije naredne sedmice.