Ubila sina jer ju je htio smjestiti u starački dom

Starica od 92 godine ubila je svojeg 72-godišnjeg sina zato što ju je planirao smjestiti u starački dom, objavila je policija

Ana Mae Blessing prozrela je sinove namjere, a prilikom hapšenja navodno je rekla: “On je uzeo moj život, pa sam ja uzela njegov”.

Ana Mae, koja je u kući u Arizoni živjela zajedno sa sinom i njegovom djevojkom, planirala je oduzeti život i sebi ali to na koncu nije provela u djelo.

Incident se dogodio 2. jula u jutarnjim satima u gradu Fountain Hills. Njezin sin želio ju je smjestiti u dom jer je, kako je rekao "život s njom postao nemoguć".

Majka koja je posjedovala dva komada vatrenog oružja, sukobila se sa sinom u spavaćoj sobi, stoji u policijskom izvještaju.

Nakon svađe, potegla je pištolj i pucala u sina. Policija ga je zatekla mrtvog s prostrijelnom ranom na vratu.

Nakon što je ubila sina, Anna Mae je uperila pištolj i u njegovu djevojku, ali ova je ipak uspjela odgurnuti staricu i odbaciti je u kut sobe. Starica je nakon toga izvukla i drugi pištolj.

Sinova djevojka izbila je pištolj iz staričine ruke te pobjegla iz sobe i pozvala policiju.

Kad su stigli na mjesto događaja, zatekli su Annu Mae kako sjedi u stolici za ljuljanje. Kazala im je kako je zbog svojih nedjela zaslužila smrtnu kaznu.

Optužena je za ubistvo, napad i kidnapovanje te joj je određena jamčevina u iznosu od 500.000 dolara.