Ubio djevojku, pa u bolnici prijavio da je povrijeđen: Tijelo dva dana bilo u stanu

policija
Državljanin Slovenije Lazar T. (20) osumnjičen je da je zadavio svoju djevojku Emiliju M. (27), inače državljanku Srbije, koja je živjela u Mariboru.

 

Lazar je Emiliju prvo pretukao nakon žestoke svađe, a onda je i zadavio.

Darko Herat, načelnik odjeljenja za kriminal potvrdio je da je u subotu u 14 sati u stanu u Mariboru pronađeno tijelo državljanke Srbije. Dok je policija u stanu vršila uviđaj, osumnjičeni Lazar se nalazio ispred zgrade i odmah je uhapšen.

Emilija i Lazar su se 25. maja kasno uvečer žestoko posvađali. On je nekoliko puta jako udario u glavu, a zatim je i zadavio. Iste večeri pozvao je svoju majku i rekao joj da su se njih dvoje posvađali, ali je uvjerio da je sa Emilijom sve u redu.

Lazar je zatim otišao u Urgentni centar zbog povrede ruke i noge, gdje je naveo da su povrede nastale nakon fizičkog obračuna sa njegovom djevojkom i da se povrijedio kada je udario u ivicu kreveta.

Emilijina majka je 27. maja pokušala da je pozove telefonom, ali joj se ona nije javila. Nju je nakon toga pozvao Lazar koji joj je rekao da njena kćerka spava, da je povrijeđena dok su se svađali.

Obdukcija je pokazala da je preminula od teških povreda glave i davljenja, kao i da je smrt nastupila u noći između 25. i 26. maja.

Osumnjičenom Lazaru određen je pritvor. On je od ranije poznat policiji zbog nasilja u porodici. Također je prošle godine osuđen i zbog narušavanja javnog reda i mira jer je u centru grada napao stranog turistu.

Više puta mu je suđeno i zbog posjedovanja narkotika.