Ubio majku osmoro djece, a na slobodi. Pijan pokosio Svetlanu i njenog partnera

23232323

Treći osnovni sud u Beogradu odbio je prijedlog tužilaštva da se odredi pritvor vozaču V.D.

On je osumnjičen da je u Surčinu pijan kolima ubio majku osmoro djece Svetlanu K. (54). Njenog nevjenčanog supruga Nikolu M. (57) tom prilikom je teško povrijedio, saopćeno je iz Tužilaštva.

Kako je saopćeno iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, ova institucija je 25. februara 2023. godine osumnjičenom Vujadinu D. (49) odredila zadržavanje do 48 sati, prenosi Nova.rs.

“Osumnjičeni je vozilom udario i na kolovoz oborio oštećene. Oni su se kretali uz desnu ivicu kolovoza i nanio im je teške tjelesne povrede. Nakon saslušanja osumnjičenog, tužilaštvo je predložilo određivanje pritvora u trajanju od trideset dana. To je rješenjem suda odbijeno.

Tužilaštvo će u zakonskom roku izjaviti žalbu na pomenuto rešenje. Imajući u vidu da je u međuvremenu nastupila smrt kod jednog od oštećenih, u daljem toku postupka zasnovat će se nadležnost Višeg javnog tužilaštva u Beogradu”, rečeno je u Tužilaštvu.

Kako „Blic“ saznaje, Vujadin je podvrgnut alkotestu. Na testu mu je zabilježeno 1,55 promila alkohola u krvi.

Nesreća se dogodila u Vinogradskoj ulici, kod broja 43a, u Surčinu. Svjetlana i Nikola kretali su se uz desnu ivicu kolovoza.

Vujadin je na njih naliteo svojim vozilom VW. Svjetlana je zadobila povrede opasne po život. Ona je imala nagnječenje mozga, krvarenje u mozgu, prelom karlice, grudnog koša i politraume.

Nakon nesreće i ona i njen partner Nikola, koji je zadobio povrede glave, prevezeni su u Urgentni centar. Zbog kritičnog stanja Svetlana je zadržana. Tri dana trajala je njena borba za goli život.

Nažalost, danas su porodicu obavijestili da je Svetlana izgubila bitku.