Čampara i Katica: Ubrzo informacije o ubistvu sarajevskih policajaca

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo uskoro bi moglo izaći u javnost sa novim detaljima u vezi sa slučajem ubistva sarajevskih policajaca, Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, potvrdili su za N1 federalni i kantonalni ministri unutrašnjih poslova, Aljoša Čampara i Admir Katica.

Oba ministra su u programu N1 iznijeli slične informacije kako bi kantonalno tužilaštvo "ubrzo" trebalo iznijeti nove detalje u vezi sa istragom.

Čampara je jučer kazao kako vjeruje da je istraga u "završnoj fazi".

"Mislim da je u završnoj fazi i trebao bi ubrzo slučaj doći do kraja. Sumnjiče se oni ljudi koji se nalaze još uvijek u pritvoru. Nemojte misliti da su ubice naših policajaca obični džeparoši. Oni su kriminalci visokog ranga i svjesni su sankcija i posljedica koje će nastupiti, koliko će biti osuđeni za ovakav gnusni čin, i zato se oni dobro brane - brane se šutnjom. Neće da progovore u pritvoru već drugi, treći mjesec", kazao je za N1 ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine.

Nešto slično kazao je danas i Admir Katica.

"Kantonalno tužilaštvo vodi istragu u predmetu ubistva policajaca i imam infromacije da će uskoro izaći u javnost sa nekim informacijama", otkrio je kantonalni ministri unutrašnjih poslova.

Inače, Kantonalni sud Sarajevo prošlog mjeseca produžio je pritvor Srećku Trifkoviću, koji se dovodi u vezu s ubistvom policajaca Šehovića i Vujinovića, te krivičnim djelom teške krađe. Pritvor osumnjičenom Trifkoviću je produžen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i prikriti dokaze, te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i opasnosti da bi njegovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Drugom uhapšenom u ovom predmetu Milošu Obradovu uskoro ističe pritvor.

Adis Šehović i Davor Vujinović, pripadnici MUP-a KS, ubijeni su 26. oktobra u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Šehović je podlegao na mjestu događaja, dok je usljed zadobijenih povreda, Vujinović preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.