Učenici Medicinske škole Bihać sprovode akciju "Human gest, lijepa vijest"

"Naš projekat ima za cilj djelovati u interesu poboljšanja kvaliteta života društvene zajednice. Što bi značilo, povezati one koji mogu i žele da pomognu sa onima, kojima je pomoć potrebna. Stvoriti svijest u društvu o pomaganju, tako da se u ovim projektima i raznim udruženjima u našem gradu ne izgubi", ističu učenici IIIF razreda JU "Medicinska škola" Bihać koji ovih dana sprovode akciju pod nazivom "Human gest, lijepa vijest".

Naime, razmišljajući kojom temom bi se bavili u svom projektu, odlučili su se baš za ovu, jer smatraju da malim koracima mogu napraviti velike stvari. Ne snivajući o nekim velikim projektima, već o onima, za koje znaju da će koristiti njihovoj društvenoj zajednici i njima samima.

Sve one koji žele da svojom donacijom pomognu aktivnosti i radu projekta “Human gest, lijepa vijest“ bihaćkih srednjoškolaca, pozivamo da se odazovu njihovim akcijama, koje će organizirati u sklopu spomenutog projekta, a o kojima ćete biti obaviješteni putem medija.

- "Nije važno koliko je vaš život lijep ili težak, ako ste se jutros probudili zdravi i spremni za borbu, budite spremni, jer imate NOVI DAN, sjetite se da se neko, negdje, baš danas bori da preživi", poručuju učenici IIIF. 

Image