Učenici Medicinske škole u Bihaću sami pokrenuli nabavku opreme za kabinete praktične nastave!!!

.

Učenici Medicinske srednje škole u Bihaću pokrenuli projekat pod nazivom: ,,Uložimo u obrazovanje za kvalitetne medicinare.“

Njihov projekat obuhvata nabavku opreme za kabinete praktične nastave, kako bi novi naraštaji imali bolje uslove za učenje i svoju edukaciju.

Učenici ovog razreda su predstavili svoj projekat i prilikom gostovanja na televiziji RTVUSK gdje su objasnili i detaljno iznijeli se informacije vezane za projekat.

 

U njihovom projektu pomogla im je njihova profesorica demokratije Alma Hadžić.

 

Projekat je počeo sa realizacijom početkom mjeseca februara, završetak projekta predviđen je za polovinu mjeseca marta. Kako kažu, oni se nadaju da će promijeniti situaciju i da zajedno oni to mogu.

Svoj projekat,učenici IIIb predstavili su svoj projekat i na nekim intervjuima, uključujući i sastanke sa premijerom Unsko-sanskog kantona i gradonačelnikom grada Bihaća.

 

Ovaj projekat je započet iz razloga što učenici koji pohađaju medicinsku školu nemaju adekvatnu opremu za rad, te oni dosta toga moraju ,,zamišljati“, što ima negativan rezultat kada u trećem razredu ove škole dođu na praksu u Kantonalnu bolnicu Dr.Irfan Ljubijankić.

Veoma se često dešava da učenici zamijene neke instrumente prilikom rada u bolnici. Ovi učenici žele napraviti promjenu i nadaju se da će dugoročno riješiti taj problem, jer učenici koji uče i rade u takvim uslovima nisu spremni za rad u bolnici i drugim zdravstvenim ustanovama.

Učenici su prikupili sve potrebne dokumente i predmete koji će im pomoći da dođu do svog cilja,svoje zadatke obavljaju veoma ozbiljno i odgovorno,što može potvrditi njihovu upornost i želju da se njihov projekat realizira i da dostignu rješenje.

Možemo im poželjeti sreću u realizaciji ovog projekta i nadati se novoj promjeni u našem društvu.