Učesnici Marša mira stigli u Mravinjce (FOTO)

Home

Učesnici Marša mira stigli u Mravinjce (FOTO)


Učesnici  Marša mira , danas kasno poslijepodne, prešli su i drugu dionicu Marša i stigli na odmorište u mjesto Mravinjci  na području Konjević Polja.

mravinjci

Njih oko 6000 i ove godine predvodili su  isti oni koji su 1995.godine stajali na čelu „kolone smrti“ među kojima komandant jedne od srebreničkih brigada Veiz Šabić, advokat Džemail Bećirović, zatim Ramo Dervišević, preživjeli  borci  bataljona  rahmetli Ejuba Golića   i mnogi drugi. 

mravinjci1

Učesnike Marša u Mravinjcima je dočekala večera koju su pripremili članovi Udruženja građana Podrinja i MDD  Merhamet BiH.

mravinjci3

Prema riječima Munira Habibovića predjsendika Pododbora za organizaciju Marša mira, tokom današnjeg pješačenja, osim ljekarskih intervencija, što zbog dehidracije pojedinih učesnika, što zbog žuljeva  nastalih dugim pješačenjem, drugih problema nije bilo.

mravinjci4

Habibović ističe da je zadivljujuća izdržljivost  učesnika koji dolaze sa drugih područja BiH i  iz inostranstva, zatim djece koja su krenula na ovaj teški put, ali i mnogih osoba starijih od 60 godina  koji se, kako kaže „uopće ne žale da im je teško“. 

mravinjci5

Nastavak puta prema Potočarima, iz Mravinjaca kreće ujutro u 6,30 sati. 

Tagovi
Objavio: Ned, 09/07/2017 - 23:06

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top