Tarčin: Učionice poluprazne nakon ubistva policajca

Osnovna škola u Suhodolu danas je poluprazna nakon što je u subotu uvečer u blizini tog mjesta ubijen policajac. Mještani su u strahu. Kuće zaključavaju i ne izlaze bez prijeke potrebe. Za ubistvo je osumnjičen Edin Gačić koji je prošle sedmice na području opštine Konjic ubio Sauda Sultanića, a zatim pobjegao.

Ekipa N1 je posjetila Osnovnu školu Hilmi ef. Šariić i razgovarala sa direktoricom te škole Zinetom Bajrić koja je potvrdila kako mnogo djece nedostaje u školi.

"Dosta djece nije došlo, ali to je odluka roditelja koji imaju pravo na to", navela je u razgovoru za N1.

Nastavnica vjeronauke Halima Ramić, pak, ističe kako je nije strah.

"Vjerujem našoj policiji, vjerujem našim građanima da će dati sve od sebe da sigurnost bude na najvišem nivou. Da je ugodno - nije, ali straha nemam", kazala kazala je.

Razgovarali smo i sa mještanima ovoga naselja.

"Razgovarao sam sa komšinicom koja mi je rekla da nije mogla spavati svu noć, strah ju je. Ja, naprimjer, zaključavam kuću, a prije to nisam radio", rekao nam je mještanin Tarčina.

"Strah me je i nadam se da će MUP to da okonča. Nije jednostavno bilo provesti noć. Ovakve stvari nije lijepo čuti, a kamoli nelagodnosti takve da doživite", izjavila je mještanka za N1.

"Dobro, šta ću? Bilo me prvu veče strah, već sinoć manje. Šta god Bog da", kazala je druga.

"Ne, nije me strah, ne znam iz kog razloga, ali me nije strah. Vjerujem u našu policiju", navela je mještanka.

"Neka idu po šumama da ga traže. Po cesti ga traže - neće ga ovdje sigurno naći", kazao nam je mještanin Tarčina.

Edin Gačić osumnjičen je za ubistvo policajca FUP-a, koje se dogodilo nadomak Tarčina u večernjim satima 9. februara. Policija za njim traga od prošle sedmice zbog ubistva kod mjesta Podorašac kod Konjica.