Učitelj iz Graza putem društvenih mreža navodno kupovao golišave fotografije učenika

sa

Profesor u srednjoj školi u Grazu, koji je navodno kupovao golišave slike studenata sada je uhićen, objavila je državna policija u četvrtak. Unatoč otvaranju istrage protiv njega, muškarac je preko društvenih mreža pokušao navesti dječaka da da lažne izjave policiji. Muškarac je uhićen zbog opasnosti od mogućeg utjecaja te zbog mogućih tajnih dogovora. Prema istražiteljima bio je “izuzetno nekooperativan”.

Državno odvjetništvo i policija od početka studenoga 2022. istražuju sad već bivšeg profesora u srednjoj školi u Grazu – zbog pornografskog prikazivanja maloljetnika i zloporabe ovlasti. Tijekom istrage policijski službenici su utvrdili da je muškarac mogao kontaktirati s barem jednom od mogućih žrtava putem lažnih naloga na društvenim mrežama.

Navodno je nagovarao dječaka da lažno svjedoči policiji. Također je navodno pokušao prikriti dokaze. Po nalogu državnog odvjetništva u Grazu i uz potporu “grupe za brze intervencije”, učitelj je uhićen u srijedu poslijepodne na kućnoj adresi i odveden u zatvor Graz-Jakomini.

Suočen s činjenicama, muškarac je kao i prije bio nekooperativan i nije davao nikakve informacije. Policijski službenici nedavno su zaplijenili elektroničke dokaze, koji se sada ocjenjuju kao i prethodno oduzeti nosači podataka. Točan broj maloljetnih žrtava još nije utvrđen. Međutim, brojni sumnjivi slučajevi već su potvrđeni. Istrage su još u tijeku.