Udarala ih i povrijedila nožem: Djevojka koja je zarobila dvoje ljudi predata tužilaštvu

Djevojka
U nastavku realizacije operativno taktičke akcije kodnog naziva „Lipa“, započete 7. jula, policijski službenici Federalne uprave policije su jučer pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uhapsili još jedno lice iz Sarajeva Arabela A. (2001.) koje se sumnjiči za izvršenje krivičnih djela.

 

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres stana koje koristi osumnjičena na području općine Novi Grad Sarajevo, kojom prilikom je pronađena NN materija koja svojim izgledom asocira na opojne droge „Heroin“, „Amfetamin“ i „Cannabis Sativa L“, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Naime, osumnjičena je u mjesecu maju 2020. godine u svom stanu na području općine Novi Grad Sarajevo, protuzakonito postupala na način da je ograničila slobodu kretanja  licima D.K i A.LJ. a potom je fizički (šakama i nogama), te nožem nanosila tjelesne ozljede licu D.K., dok je lice A.LJ. prisilila da joj pomogne u njenoj namjeri.

Predata Tužilaštvu

19-godisnjakinja osumnjičena za krivična djela teška tjelesna povreda, protupravno lišenje slobode i neovlaštene proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, predata je u nadležnost KTKS.

Bit će zadržana 24 sata i nakon što je u tom zakonskom roku ispita postupajuca tužiteljica,odlučit će o daljnjim mjerama. 

Osumnjičena je u maju ove godine u stanu na Alipašinom polju protuzakonito postupala, tačnije,ograničila slobodu kretanja dvojici muškaraca. 

Potom ih je udarala šakama i nogama i nanosila povrede nozem.