Uhapšena na GP Maljevac: Predala lažne dokumente kako bi joj djeca dobila hrvatsko državljanstvo!

.

Djelatnici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave istarske proveli su kriminalističko istrazivanje nad 26- godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje da je počinila kaznena djela krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja.


Policija sumnjiči 26-godišnjakinju da je prvo 29. studenoga prošle godine, a potom i 20. siječnja ove godine, radi naknadnog upisa djece u matičnu knjigu rođenih i knjigu državljana, predala ovlaštenoj osobi u Poreču krivotvorene kopije međunarodnih izvadaka iz matice rođenih. Temeljem takve krivotvorene dokumentacije dio djece dobio je hrvatsko državljanstvo, dok su prije upisa još dvoje djece uočene nepravilnosti. Provjerama s nadležnim matičnim uredom na području Njemačke utvrđeno je da je dokumentacija koju je žena priložila krivotvorena te je pokrenut postupak poništenja upisa u službene evidencije.


Također je utvrđeno kako je osumnjičena počinila i kaznena djela ovjeravanje neistinitog sadržaja, s obzirom da je 5. prosinca prošle godine, radi odjave prebivališta u Hrvatskoj, predala ovlaštenoj osobi u Poreču krivotvorenu kopiju prijave prebivališta u Njemačkoj za sebe i djecu te je lažno popunila potrebne obrasce. Temeljem toga, u službenim evidencijama Ministarstva unutarnjih poslova evidentirane su promjene mjesta prebivališta, piše GPM.


Osumnjičena je uhićena 23. listopada/oktobra na graničnom prijelazu Maljevac prilikom ulaska u Hrvatsku te je privedena u Pulu, gdje su policijski službenici proveli nad njom kriminalističko istraživanje.


Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer tijekom dana, privedena je u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.