Uhvaćena skupina provalnika iz Slovenije

a

Kriminalisti su zadali udarac organiziranom kriminalu u jugoistočnoj Štajerskoj. Uz potporu stranih vlasti i specijalnih snaga uhićeno je pet osumnjičenih nakon niza provala.

Državni ured kriminalističke policije (LKA) u Štajerskoj već mjesecima istražuje provale u stambene objekte u jugoistočnoj Štajerskoj. Osim toga, počinitelji su se uglavnom fokusirali na stambene objekte te konobe ili vinarije. Tamo su uglavnom krali gotovinu ili nakit vrijedan oko 150.000 eura. Provaljeni su i opljačkani i sefovi.

U sklopu opsežne akcije policijski službenici su prošlog četvrtka (10. studenog 2022.) za kazneno djelo uhitili petero osumnjičenih iz Slovenije. Ovoj uspješnoj potrazi prethodila je intenzivna suradnja sa slovenskim vlastima i državnim odvjetništvom u Grazu.

Uz kriminaliste su bile angažirane i sve policijske inspekcije, policijski službeni psi, policijski helikopter i specijalci iz operativne jedinice Cobra i EGS Styria (operativne skupine za suzbijanje uličnog kriminala).

Osumnjičenici, od kojih su neki već osuđivani, još nisu priznali. Sva petorica su u pritvoru i odvedeni su u zatvor Graz-Jakomini.

U međuvremenu, istraga se nastavlja. U tom kontekstu, policija moli za informacije o mogućim opažanjima bilo kakvih sumnjivih osoba ili vozila slovenskih registarskih oznaka na području jugoistočne Štajerske u razdoblju od ljeta 2022. Informacije se traže u najbližoj policijskoj postaji ili u LKA Štajerska na 059133/60-3333.