Ukrajina dronovima napala Krim, pogođeno sjedište ruske Crnomorske flote

ukrajina

Rusija je izvijestila o novim napadima ukrajinskih bespilotnih letjelica, dan nakon eksplozija koje su izbile u blizini vojnih baza u područjima pod kontrolom Rusije u Ukrajini i samoj Rusiji.

Foto: Twitter

Navodno je jutros bespilotna letjelica pogodila sjedište Crnomorske flote u Sevastopolju.

To je očiti prikaz sve veće sposobnosti Kijeva da udara na rusku imovinu daleko od prve linije fronta.

Najnoviji incidenti uslijedili su nakon velikih eksplozija prošle sedmice u zračnoj bazi na Krimu koji je Rusija anektirala. U novoj procjeni, zapadni dužnosnik rekao je da je taj incident polovinu ruskih snaga pomorskog zrakoplovstva u Crnom moru učinio beskorisnim u jednom trenutku.

Ruske novinske agencije RIA i Tass, pozivajući se na lokalnog dužnosnika na Krimu, rekle su kako se čini da su ruske protuzračne snage bile u akciji u blizini luke Jevpatorije na zapadu Krima u petak navečer.

Video koji je objavila ruska internetska stranica pokazuje nešto što je izgledalo kao projektil zemlja-zrak koji pogađa metu. Reuters nije mogao odmah potvrditi istinitost videa.

Tass je citirao lokalnog dužnosnika koji je rekao da su ruske protuzračne snage oborile šest ukrajinskih bespilotnih letjelica koje su poslane u napad na grad Novu Kakhovku, istočno od grada Hersona.

Ukrajina kaže da je ponovno zauzimanje Hersona jedan od njenih glavnih prioriteta. Odvojeno, jedan dužnosnik na Krimu rekao je da je tamošnja obrana oborila neodređeni broj dronova iznad grada Sevastopolja.