Ukrajinka je pokušala prokrijumčariti muža u kutiji za igračke

.
Sa suprugom i dvoje djece 37-godišnjak je pokušao prijeći iz Ukrajine u Moldaviju, no zakon ne dozvoljava da punoljetni muškarci do 60 godina odlaze preko granice

Svi ukrajinski državljani od 18 do 65 godina ne smiju napuštati državu zbog ruske invazije. No jedan 37-godišnji Ukrajinac okušao je sreću i sakrio se u dječoj kutiji za igračke u automobilu sa supurugom i dvoje djece.

 

Granična policija uhvatila ga je na prijelazu Rosošani s Moldavijom. Renault pun igrača i dječjih potrepština djelovao im je sumnjivo. Provjerili su dokumente gospođi i djeci, pregledali prtljažnik, a na zadnjem sjedalu u kutiji pronašli muškarca 1985. godište.

Kako se ispostavilo, supruga je ovako pokušala prevesti oca svoje djece preko granice. Graničari nisu propustili putnika jer je zabranjen prijelaz muškarcima između 18 i 60 godina starosti”, izvijestila je ukrajinska Služba granične straže.

 

Protiv oca su podnijeli optužbu za pokušaj neovlaštenog prelaska državne granice, a tužit će i suprugu po članku 332. Kaznenog zakona za nezakonito premještanje osoba preko državne granice Ukrajine.

Zabranu napuštanja države potpisao je predsjednik Volodimir Zelenski osobno. Postoje i iznimke poput medicinskih razloga, ako otac skrbi o troje ili više djece, ako sam odgaja dijete, ako ima dijete s posebnim potrebama ili ako je posvojio dijete. No dvoje djece ne ulazi u te iznimke piše 24Sata.