Ukrala sat od 10.000 eura na aerodromu u Memmingenu, pa odletjela za Tuzlu: Uhapšena je

sat
Naime, 67-godišnji putnik je skinuo sat kako bi prošao kroz detektor metala, ali, kada je pokušao da uzme svoje stvari, shvatio je da nema sata.

 

Na aerodromu u Memmingenu došlo je do teške krađe kada je, još uvijek nepoznata žena, ukrala rolex sat vrijedan 10.000 evra od putnika koji je prolazio bezbjedonosnu kontrolu.

Naime, 67-godišnji putnik je skinuo sat kako bi prošao kroz detektor metala. Kada je pokušao da uzme svoje stvari, shvatio je da nema sata.

On je odmah krađu prijavio graničnoj policiji na aerodromu. Nakon što su pregledali video snimke, policija je identifikovala ženu koja je uzela sat. Međutim, tu nastaje problem, jer se ona odmah ukrcala na let za BiH i već je bila na putu prema Tuzli.

Međutim, pripadnici granične policije iz Memmingena odmah su kontaktirali svoje kolege na aerodromu u Tuzli i zamolili za pomoć.

Policija je odmah po slijetanju aviona u Tuzlu ušla u trag ženi i u njenim ličnim stvarima je pronađen ukradeni rolex. Sat joj je oduzet, a policija je pokrenula istragu protiv nje. Inače, sat je navodno već na putu prema Njemačkoj, kako bi ga vratili pravom vlasniku.