Uludo potrošen mandat: I Asda/ Nes i SDA se bave šupljim pričama

.
Između dvije stranke desnog političkog spektra vodi se najveća predizborna borba u USK-u dok im ljevičari drže svijeću

Na početku sezone godišnjih odmora, te pogotovo usred počinjanja preuranjene izborne kampanje, vlasti Unsko-sanskog kantona pokušale su krajem sedmice održati još jednu sjednicu kantonalne Skupštine, međutim, usljed nepostojanja većine, ona se pretvorila u fijasko.

- Vlada koju predvode NES i SDP nema legitimitet, a približavanje općih izbora smanjuje im broj skupštinskih zastupnika. Brod Mustafe Ružnića tone, jer je izbušen korupcijom, aferama, lažnim diplomama, netransparentnim trošenjem budžeta i neispunjenim obećanjima, uputili su oštar komentar iz opozicione SDA.

Međutim, ostaje činjenica da se premijer Ružnić uspio održati na vlasti cijeli mandat, za razliku od njegovih brojnih prethodnika iz SDA i drugih partija, iako je pokušaja rušenja Vlade bilo mnogo.

Propala sjednica Skupštine definitivno je posljednja u mandatu ove garniture, a neusvojeni materijali odgovornost su i jednih i drugih.

Političko prepucavanje u USK-u nikada nije ni prestajalo, s tim da se intenzivira kako se približava oktobar. Gotovo kao i svake godine, stranke na vlasti, a pogotovo NES, dio odgovornosti prebacuju na glavni grad zbog izostanka podrške, dok im iz SDA kontriraju nabrajajući šta su sve dobili od viših nivoa vlasti, a što se na terenu baš i ne vidi.

Za to vrijeme Naša stranka i jedne i druge proziva da pričaju šuplju priču.

- U zaglupljujućoj buci predizbornih prepucavanja rivalskih stranaka sa spektra desnice ispod radara prolazi suština: da su i USK i FBiH godinama bez prostornog plana, da su na sceni samo ad hoc projekti koji imaju za cilj kupovinu glasova, a da se dugoročno ne planira, poručili su iz NS-a.

Oni također dodaju da su razočarani što takvoj politici ljestve drže stranke koje se deklarišu kao ljevičarske - SDP u USK-u i DF na nivou FBiH.

 

Foto: Oslobođenje