Šepić: Umjesto da subvencionira gas, struju i energente Novalić poklanja novac kantonima

asdf

Vlada FBiH je donijela Odluku o raspodjeli sredstava utvrđenih Budžetom FBiH za 2022. kojima se kantonima raspoređuju sredstva od 200 miliona KM.

"Umjesto da se u ovo vanredno vrijeme ove i stotine dodatnih miliona koje će Federacija prihodovati zahvaljujući poskupljenjima i inflaciji, ulože u subvencije za gas, struju i druge energente, te tako ublaži finansijski udar na građane, Novalić sa ovih 200 miliona finansira stranačke kampanje. Zbog ovoga je Klub koalicije Država u Federalnom parlamentu tražio donošenje rebalansa budžeta.

Novalićev šef, Bakir Izetbegović začešljava se za novu fotelju dok narod ne zna šta će biti ako nestane gasa, hoće li doći do kolapsa energetskog sistema, koliko će koštati, drva, pelet, kako će godinu preživjeti… 

Sve vlade u BiH, od kantonalnih, preko entitetskih do Vijeća ministara morale bi biti u stalnom zasjedanju i dati odgovore na ova pitanja.  A do svih nas je u oktobru hoćemo li to i dalje trpiti", izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i jedan od lidera Koalicije Država.

Foto: Arhiv