United media i promocija Handkea: Bombardovanje od strane “dobrih komšija” se nastavilo medijskim putem

handke
Kontrola medija, i vlasništvo nad njima, je fundament za kontrolu ljudskog društva, manipulaciju njihovim znanjima i emocijama.

Kod korporativnih medija je ključno kreiranje iluzije izbora, stoga jedna medijska korporacija teži tome da ima programe za sviju – za djecu, domaćice, tinejdžere, ljubitelje sporta, filma itd. Grupacija United media je krenula u agresivan pohod na bh. medijsko tržište i uspostavila tzv. niša kanale za sve segmente društva uz pomoć kojih će plasirati proizvode (materijalne, ali i one idejne) publici koju ona odabere.

United media na jednom od svojih sportskih kanala Sport klub reklamira knjigu Petera Handkea pod nazivom Moravska noć. Iako je odnedavno Nobelovac, Handke je široj javnosti poznat po negiranju genocida u Srebrenici. Nije li negiranje činjenice koja se ne može oboriti, a koja je pravno kvalifikovana, dovoljan razlog, ukoliko već moralnog nema, da se Handke ne “potura” pod nos javnosti čiji genocid negira? Naravno da nije, to je čak podsticaj. Dodatni motiv. Nakon fizičke agresije je uslijedila duhovna agresija. Podmukla, sa istim ciljem.

Stoga treba čuditi ako na jednom od kanala United media, u skorije vrijeme, ugledamo i reklamu knjige haškog optuženika Vojislava Šešelja.