Univerzitet u Bihaću: Biotehnički i Pedagoški fakultet upriličili svečane promocije diplomanata i magistranata

.
Svečano je danas bilo na Biotehničkom i Pedagoškom fakultetu Univerziteta u Bihaću na kojima su upriličene promocije diplomanata i magistranata. Na Biotehničkom fakultetu predstavljena je jedanaesta generacija diplomanata i četvrta generacija magistranata a diplome je dobilo 76 bečelera različitih struka i 4 magistra struke. Na Pedagoškom fakultetu promovirana je dvadeseta generacija diplomanata i sedma generacija magistranata i tom prilikom je svoje diplome primilo 79 bečelera različitih struka sa sedam odsjeka i 8 magistranata...

 

BIHAĆ, 25. septembra - Na promociji jedanaeste generacije diplomanata Biotehničkog fakulteta među 76 bečelera različitih struka svoju diplomu danas je primila i Lejla Ajdinović Kličić, diplomantica šumarstva koja je uz Aminu Selmanović, najbolju studenticu drugog ciklusa, proglašena studenticom generacije prvog ciklusa.

 

Diplome su za uspješno okončan trogodišnji studij dobili diplomanti šumarstva, poljoprivrede, prehrambene tehnologije i zaštite okoliša te magistri poljoprivrede, zaštite okoliša, šumarstva i prehrambene tehnologije.

 

Svečanu promociju upriličio je i Pedagoški fakultet. Tom prilikom predstavljena je dvadeseta generacija diplomanata i sedma generacija magistranata. Svoje diplome je primilo 79 bečelera različitih struka i 8 magistranata među kojima i Selma Ćehić, najbolja studentica drugog ciklusa studija njemačkog jezika i književnosti.