Univerzitet u Bihaću planira upisati oko 500 studenata ukupno u 2021/2022.

bihać
Planirana upisna kvota za narednu akademsku godinu odobrila je upis skoro 500 studenata na sve odsjeke fakulteta Univerziteta u Bihaću. Nakon završenog prvog upisnog roka, kvota je ispunjena za više od 70% na 13 odsjeka, što je, kako kažu predstavnici ove obrazovne ustanove, i više nego zadovoljavajuća brojka. Dodatni broj studenata očekuje se i u drugom upisnom krugu, koji je još uvijek u toku...

 

Krajem ovog mjeseca bit će poznat konačan broj upisanih studenata na fakultete Univerziteta u Bihaću. Određeni odsjeci su i više nego zadovoljni rezultatima prvog upisnog kruga, pa očekuju i mnogo bolju akademsku godinu od prethodne.

Ima i onih koji još nemaju niti jednog upisanog studenta, zbog čega je upitna i njihova daljnja opstojnost. Nepostojanje Upravnog odbora nameće dodatne probleme i zahtjeva što hitniju reakciju nadležnih, kako bi se konačno normalizirao i olakšao rad ovoj visokoškolskoj ustanovi. Neophodno je to i zbog sve goreg stanja u cijeloj akademskoj zajednici BiH, jer su širom zemlje primjetne sve učestalije migracije naših građana i alarmantno negativan prirodni priraštaj.