Upitan upis u prvi razred otetog i silovanog dječaka?

Šestogodišnji dječak kojeg je 19. aprila ove godine oteo i silovao Elnes Hujić (19) u naselju Ljubovčići u Pazariću kod Sarajeva pod stalnim je nadzorom dječijeg psihologa zbog ogromnog straha koji je preživio, otkrio nam je izvor blizak istrazi.

Daidži prijećeno

Kako saznajemo, dječak se još nije vratio u porodičnu kuću jer i na sam spomen naselja u kojem je preživio torturu brizne u plač. Roditelji su, također, u velikom šoku, a dječakov daidža je nedugo nakon zlostavljanja njegovog sestrića od nepoznate osobe dobio prijeteće poruke. Prijetnje je prijavio u Policijskoj stanici Stari Grad, a počinilac još nije priveden i saslušan.

Dječak se svakodnevno sastaje sa psihologom koji ga pokušava vratiti u normalu, jer se bliži njegov upis u prvi razred osnovne škole. Roditelji se, saznajemo, nadaju da će nesretni dječak prevazići traume koje je proživio da bi se s vršnjacima na vrijeme našao u đačkoj klupi.

Hujić, koji je u pritvoru, na ulici je zgrabio šestogodišnjeg dječaka koji živi u komšiluku i odnio ga u prostoriju do njegove kuće, gdje ga je brutalno silovao!

Dijete je oteto kada se vraćalo kući od nane, kod koje je bilo i igralo se.

Pedofil ga je ljubio, strgnuo mu odjeću te ga silovao.

Dijete pregledano

Dječak je potom otišao kući istraumiran te je ispričao majci šta mu se dogodilo. Članovi porodice pozvali su policiju, a dječaka su roditelji odmah odvezli na Pedijatrijsku kliniku, gdje su ga ljekari pregledali i potvrdili da je nad njim izvršeno seksualno nasilje.

Izuzeti su brisevi, a na dječakovoj odjeći pronađene su stidne dlake, za koje istražitelji vjeruju da pripadaju Hujiću. On je isprva negirao zločin, da bi se u jednom trenutku pravdao da je bio pijan.