Uposlenici ASA Osiguranja volontirali u udruženju „Dajte nam šansu“

.

 

Najbrže rastuće domaće osiguravajuće društvo volonterskim aktivnostima u servisnim centrima udruženja porodica i djece osoba sa poteškoćama u razvoju obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

(Sarajevo, 01.12.2021.) „Korporativna filantropija je sastavni dio vrijednosti utkanih u poslovnu filozofija ASA Osiguranja sa ciljem realizacije vizije našeg Društva o boljem ovdje sada. Volonterskim angažmanom u Udruženju „Dajte nam šansu“ želimo dati aktivan doprinos inkluziji, prihvatanju različitosti, smanjenju nedoumica, stigme i diskriminacije prema djeci i osobama s poteškoćama u razvoju i njihovim porodicama. Ponosni smo na naše kolege, uposlenike ASA Osiguranja koji iz godine u godinu pokazuju iskrenu želju da budu dio volonterskih timova i aktivnosti ove vrste“, izjavio je, Zlatan Deljkić, direktor Sektora ljudskih resursa ASA Osiguranja.

Uposlenici ASA Osiguranja će provesti četiri dana u servisnim centrima Udruženja porodica i djece osoba sa poteškoćama u razvoju „Dajte nam šansu“ iz Sarajeva. Ovom prilikom dvadeset uposlenika renomiranog bosanskohercegovačkog osiguravatelja će aktivno uzeti učešće u radno-okupacionim terapijama, biti dio mobilnih timova u terenskoj podršci te uz stručni nadzor sudjelovati u psihološkim radionicama sa korisnicima servisnih centara Udruženja.

„ASA Osiguranje kao društveno odgovorna kompanija je naš dugogodišnji partner u pružanju podrške rada servisnih centara našeg Udruženja. Jako smo sretni što smo pored podrške radu servis centrima koji pružaju besplatne usluge porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju, sa ASA Osiguranjem ove godine potpisali i Memorandum o razumjevanju putem kojeg Udruženje „Dajte nam šansu“ širi saradnju sa jednom od naših najpoznatijih osiguravajućih kuća kroz aktivnosti korporativnog volontiranja, koje realizujemo u prve dvije sedmice decembra, a vjerujem i uskoro putem zapošljavanja osoba s invaliditetom. U tom smislu i organizuje korporativno volontiranje za društveno odgovorne kompanije koje ima za cilj poštivanje različitosti i svijesti o tome kako upravo ono obogaćuje naš profesionalni ali i lični život i iznimno je važan dio korporativne kulture. “, dodala je Ines Kavalec, direktorica Udruženja „Dajte nam šansu“.

Udruženje „Dajte nam šansu“ je jedino udruženje koje stavlja akcenat na porodice koje imaju člana sa poteškoćama u razvoju i kao takvo je prepoznato i od strane Kantona Sarajevo gdje je proglašeno institucijom od značaja. Svoje model servis centara su proširili na teritorij cijele države, tako da danas u BiH ukupno egzistira 7 servis centara ovog tipa. Od osnivanja servis centra pruženo je preko 80 000 besplatnih usluga podrške za članove 800 porodica. Pored svakodnevnih aktivnosti Udruženje aktivno utiče na mijenjanje zakonskih i podzakonskih akata, te na kreiranje boljeg, humanijeg i socijalno osvještenijeg društva.

ASA Osiguranje je najbrže rastući domaći osiguravatelj koji posluje na području cijele Bosne i Hercegovine. Putem poslovne mreže od skoro 90 prodajnih mjesta primarno koncentrisanih oko svih važnijih poslovnih i administrativnih centara ASA Osiguranje isporučuje superiorno iskustvo u osiguranju kroz ponudu kompletne palete proizvoda neživotnog osiguranja. Svoje poslovanje ASA Osiguranje bazira na ekonomski pozitivnim rezultatima koje kombinuje sa odgovornim ponašanjem prema zajednicama u kojoj djeluje, stvarajući dodatne i održive društvene vrijednosti.