Upoznajte Aladina Begića koji u sjenci promovira svoj grad, kanton i državu

Aladin Begić

Sportski klub ¨Una¨Bihać okuplja veliki broj članova i simpatizera, a jedan od najboljih članova već duži niz godina zapažen je po značajnim rezultatima kako na domaćoj tako i na inostranoj bilijarskoj sceni.

Novinar našeg portala je razgovarao sa Begićem koji je nedavno izašao kao pobjednik 3. kola 4.-te divizije Bilijarskog Saveza BiH koji se održao u prostorijama BSK ¨Krajina¨ Cazin gdje je učestvovalo 26 takmičara.

Begić je, također, postigao drugo mjesto i značajne rezultate na Break Opean-u 2022 u konkurenciji 62 igrača iz Slovenije, Hrvatske, Austrije kao i domaćih takmičara.

Pred njim su pripreme za takmičenja koja će se održati u narednom periodu, poput onog koje će se ubrzo održati u Visokom.

Nabrojali smo samo neke od rezultata koje je Begić postigao u posljednje vrijeme iako je njegov historijat puno duži.

Čestitamo Begiću na njegovom izuzetnom zalaganju i nadamo se da će nastaviti niz dobrih rezultata i nagrada iako navedeni klub, pored izuzetno dobrog rada i učešća na značajnim takmičenjima, nema nikakvu podršku ni na općinskom niti na kantonalnom, a ni na državnom nivou, a jedni su od najboljih naših ambasadora.

Foto: Cazin.net