Upozorenje za vozače: Otežan saobraćaj zbog veće količine vode na putevima

sa

Zbog povremeno jakih pljuskova i veće količine vode koja se zadržava na kolovozu, otežno je saobraćanje na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini.

Upozorio je na veće količine vode Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK).

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, a izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Foča, Konjic-Mostar. Kao i Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik. Potom, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno. I da vožnju prilagode uslovima na putu.

Na području cijele BiH je zbog količine padavina upaljeno žuto upozorenje. Dok je na jugu na snazi narandžasti alarm zbog očekivane količina padavina između 30 i 60, lokalno do 80 litara po metru kvadratnom.

Danas je u Bosni i Hercegovini je bilo oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom.

Temperature zraka u 13 sati (°C): Bjelašnica 0; Ivan Sedlo 5; Sokolac 6; Bihać, Livno, Sanski Most, Sarajevo 7; Banja Luka, Gradačac, Prijedor, Srebrenica, Tuzla, Zenica, Zvornik 8; Doboj 10; Grude, Široki Brijeg 11; Mostar 12; Trebinje 13; Neum 15;

Sutra se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugoistočni. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 °C.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Jutarnja temperatura oko 7, a dnevna oko 9 °C.

Izvor: