fbpx Upravu je svako ko skreće pažnju na Bakirovu historijsku sramotu

Upravu je svako ko skreće pažnju na Bakirovu historijsku sramotu

Home

Upravu je svako ko skreće pažnju na Bakirovu historijsku sramotu

Javnost u Bosni i Hercegovini i dijaspori ovih dana svjedoči mnogim reakcijama vezanim uz aktualiziranu priču o propaloj političkoj i pravnoj borbi za dokazivanje agresije na Bosnu i Hercegovinu od strane Srbije.

Na sceni je pravdanje čelnika SDA i pojedinih predstavnika drugih stranaka sa jedne, te opravdani i argumentovani komentari stranaka i pojedinaca sa druge strane. Pitamo se da li je uopšte do ovoga moralo doći uz napomenu da po liniji opisa posla i povjerenih zadataka od strane građana, niko imao pravo na grešku u ovom slučaju.

Žrtve, demobilisani borci, porodice šehida, osakaćeni i obespravljeni, sve patritote Bosne i Hercegovine u domovini i dijaspori nisu smjeli biti poniženi od strane Bakira Izetbegovića i njegovih saradnika. Dostojanstvo i državotvornost dokazuju se sposobnošću i stalnim bespoštednim zalaganjem koji moraju imati čvrsto uporište u najvišem stepenu odgovornosti.

Primjera radi, Nezavisni blok Senada Šepića podsjetio je da Bakir Izetbegović nikada neće moći pobjeći od ovog historijskog poraza uz poziv na davanje ostavke i odgovornost njegovih savjetnika. Ako kao laici samo malo „začeprkamo“i poželimo se fokusirati na dokaze ili svjedoke koji se sami u javnosti nude, onda nam je jasno da je ova ali i slične reakcije ovoj iz Nezavisnog bloka, i više nego dostojanstvena i dobronamjerna.

Da bruka i sramota priređena od Bakira Izetbegovića i njegovih saradnika zaslužuje još gore osude i nimalo poštedan vokabular, pokazuje npr i ovaj video u kojem Tomo Kovač, bivši ministar MUP - a RS govori o izravnoj pomoći koju je dobio od strane Srbije i tadašnjeg njenog predsjednika, Slobodana Miloševića (16:48).

Na hiljade drugih medijskih istupa bivših lidera RS-a i sudionika agresije na BiH, predstavljaju najočitiji primjer poražavajućeg odnosa pravnog tima BiH koji je imao zadatak dokazati agresiju na BiH i genocid u Bosni i Hercegovini.

U ovom videu sudionik kao prijeratni pripradnik bezbjedonosnih struktura govori npr i o krađi knjige „Islamska deklaracija“ gdje uz pojašnjenja akcije pripremljene i realizirane godinama prije početka agresije na BiH, dokazuje sistemsko pripremanje satanizacije muslimana na prostorima bivše Jugoslavije.

Ovakva doslovno javna svjedočenja direktnih sudionika, agresora, uistinu su abeceda u pravnom ali i bilo kojem dokazivanju, direktne su smijernice za odabir svjedoka ili putokazi za prikupljanje dokumentacije.

Novinar i urednik Milomir Marić danas, ali i u vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu svakodnevno se smije u lice svim žrtvama, mučenim, silovanim i protjeranim, što pokazuju sadržaji i sagovornici kojima daje ogroman medijski prostor, kako na svojoj televiziji, tako i u projektima koje sam potpisuje veličajući velikosrpski kukavički pir, fašizam i umanjujući zločine počinjene nad nedužnim, nesrpskim stanovništvom.

Milomir Marić
Milomir Marić
Objavio: Pet, 08/11/2019 - 17:54
Back to top