USAID/Sweden FARMA II otvorila novi poziv za dodjelu bespovratnih sredstava

Podnošenje prijava 14. septembra

USAID/Sweden FARMA II projekat raspisao je javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava koji je fokusiran na podršku unapređenju konkurentnosti sektora mljekarstva, peradarstva, voća i povrća, pčelarstva, ljekovitog i aromatičnog bilja.

- Pojedinačni grantovi neće prelaziti iznos od 84.708 KM. Za pravno registrirane „start-up“ poslove (u poslovanju manje od dvije godine) pojedinačna grant sredstva neće prelaziti iznos od 16.941 KM. Minimalan iznos sredstava je 5.802 KM, dok je ukupan fond grant sredstava oko 338.834 KM - poručuju iz USAID/Sweden FARMA II projekta.

Pozvali su zainteresirane da učestvuju na planiranim info sesijama u Mostaru (20. septembra), Bihaću (21. septembra), Tuzli (25. septembra) i Banjoj Luci (26. septembra), s kojih se mogu prijaviti putem e-maila grants@farmabih.ba do 14. septembra.  

Poziv je otvoren do 15. oktobra ove godine, a obrada zahtjeva i izbor korisnika će biti izvršeni do 30. novembra ove godine, saopćeno je iz USAID/Sweden FARMA II projekta.

Izvor: