USK: Domovi zdravlja počeli s masovnijom vakcinacijom osoba starije životne dobi

.
U USK-u počela je masovnija vakcinacija osoba starijih od 60 godina, zdravstvenih radnika kao i hroničnih bolesnika. Imunizacija se obavlja u Domovima zdravlja odnosno prostorima koji su pripremljeni za vakcinaciju. Svi punoljetni građani mogu se javiti svojim timovima porodične medicine, a prioritetne grupe određuju ljekari...

BIHAĆ, 23. aprila - Domovi zdravlja u USK-u počeli su s masovnijim procesom vakcinacije za osobe starije od 65 godina. Uz ovu prioritetnu grupu obavlja se uporedo i imunizacija zdravstvenih radnika. Oko 140 osoba vakcinisano je u općini Bosanski Petrovac, dok je danas revakcinisano 30 osoba.

Masovna vakcinacija počela je i u Domu zdravlja Cazin. Za proces masovne imunizacije stanovništva pripremili su prostor Sportske dvorane Cazin. Od početka imunizacije, u ovom gradu vakcinisano je oko 975 građana, kaže Amir Rekić, ljekar u Domu zdravlja Cazin. U Bihaću je do sada vakcinisano 650 osoba, revakcinisano je njih 150, u Bosanskoj Krupi 410 građana je primilo vakcinu, u Ključu njih 164, a Bužimu 157. Svi ostali građani koji su zainteresirani za vakcinaciju protiv COVID-19, mogu se javiti telefonskim putem timovima porodične medicine Domova zdravlja.