USK: Dva migranta bit će protjerana iz BiH

Pripadnici Službe za poslove sa strancima, provodeći pojačane operativne aktivnosti na području Unsko-sanskog kantona koje se odnose na kontrolu kretanja i boravka stranaca u BiH.

U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, pronašli su dva migranta koja su sklona vršenju krivičnih djela. Radi se o državljanima Alžira i Iraka. Isti se dovode u vezu sa krađom vozila i u pitanju su povratnici u činjenju krivičnih djela, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima, prenosi USK Info.

"Za navedena lica utvrđeno je da ilegalno borave u Bosni i Hercegovini, te su inspektori za strance sproveli odgovarajuće mjere i radnje, i izrekli im mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska u BiH u periodu od dvije godine. Strani državljani su stavljeni pod nadzor u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, kako bi se izvršilo njihovo udaljenje iz Bosne i Hercegovine".

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu zajedno sa pripadnicima MUP-a USK-a sprovoditi aktivnosti u cilju efikasnijeg rješavanja ove problematike i davanja doprinosa sigurnosti građana.