USK: Prema indikatorima uspješna ovogodišnja ljetna turistička sezona

.
Upućeni u pozitivna kretanja u turizmu na ovom području BiH navode uz ostalo kako je i decembarska dinamika jedan od indikatora da su aktuelni turistički sadržaji i dalje motiv više za optimizam u konačne rezultate u ovoj privrednoj grani, uprkos svim preprekama koje svakodnevno postavlja pandemija koronavirusa...

Pandemija koronavirusa bila je jedan od glavnih uzroka ogromnih gubitaka u turizmu. Smanjen je broj turističkih aranžmana, aviolinija, a mnogi porodični biznisi su zatvoreni.

Zbog restrikcija koje su prisutne u cijelom svijetu, ljudi se teško odlučuju na putovanja dok traje pandemija. Pozitivna epidemiološka slika tokom ljetnih mjeseci, u USK-u, dovela je do povećanog broja broja turista, ali i donijela određena poboljšanja kada je domaći turizam u pitanju.

Ljetnom sezonom zadovoljni su u gradskoj Turističkoj zajednici. Kažu da su skoro svi smještajni kapaciteti bili popunjeni. Želja im je produžiti boravak turista i u zimskom periodu, a Bihać učiniti jednom od najpoželjnijih destinacija svih 365 dana u godini.